Výživa a recepty
Zdravá výživa z pera nutriční terapeutky, zdravé recepty z vařečky TOP českých šéfkuchařů, zdravé hubnutí - můžeme zorganizovat, budete-li potřebovat nás jako motivaci.
Oddíly Výživa a recepty
Švestky
„To jsem si dovolil. Jsem si dovolil. Na ukázku. Ze své zahrádky, pár švestiček. Jestli se neurazíte.“ Viktor Hujer (Marečku, podejte mi pero!)
Červená řepa je stále oblíbenější
Červená řepa není tradiční potravinou české kuchyně, přesto si získává stále více obdivovatelů. Její zbarvení nabádá k širokému a celoročnímu využití a zatraktivnění rodinného…
Mangold - listová zelenina neprávem opomíjená
Mangold je listová zelenina, která se objevovala v jídelníčku obyvatel Středomoří již před více než dvěma tisíci lety. I dnes je typickým druhem zeleniny středomořské stravy.…
Hrušky - sladké, šťavnaté i křupavé prostě ženské
Hrušky mají ženský charakter. Tvar hrušky připomíná typicky ženské rozložení tuku na těle, především na bocích, hýždích a stehnech. A tak se hruška stala symbolem i pro…
Komerční sdělení
Cuketa - recepty z cukety
Typická chuť cukety nám poskytuje rozsáhlé možnosti jejího využití v kuchyni. Výhodou cukety je, že obsahuje velké množství vody. Nízkoenergetická potravina je na světě (je jí…
Salát z červené řepy s mozzarellou z knihy Zdravé těhotenství
Nevyužít červenou řepu pro přípravu salátu by byl hřích. Už jen její pronikavá barva doplní nejeden pokrm.
Meruňky: Meruňkové opojení – báječný požitek
Své obdivovatele, ženy i muže, si meruňky získaly širokou škálou chutí - od nakyslé až po lahodnou sladkou chuť. Jsou vhodné pro přípravu sladkých dezertů, marmelád, přílohy k…
Maliny: Lahodnost a vůně malin neomrzí
Maliny se staly mojí vášní asi před pěti roky. Od té doby se těším, až přijde jejich čas a budu plánovat jejich lov, respektive sběr. Chodit na maliny do lesa je dobrodružství.…
-
BMI
Tak do tohoto výpočtu jsem se pustila poprvé a jsem spokojena :)
-
jahody
škoda jen, že je to sezónní ovoce, je jich plno a najednou zase nic :)
-
jahody
Jahody se u nás v sezonu jí po kilech. Nejvíc bublanina a dělala jsem hoodně marmelády. Máme ji nejraději.
-
Práce v IT
Ráno v 7 jogurt, potom kafe kafe kafe, oběd pizza z krabice, další kafe a red bull. Potom dál už je to podle návodu - večer obložená bageta a ve 3 noční svačinka :-) Otázkou je, jestli se dožijeme těch 40 let...
-
Sedavý způsob života vs. typ zaměstnání
Je fajn, že pojem sedavý způsob života většinu z nás rozčílí. To nás přinutí přemýšlet o našem životním stylu. Text neříká, že vaše profese je sedavá. Dotýká se toho, že příklad, na kterém je prezentován konkrétní stravovací režim, je účelně zpracován pro osobu, která svůj volný čas, mimo profesi, tráví fyzicky neaktivně. Jiné by to bylo, kdybyste se denně věnovala alespoň 60 min. náročnější fyzické aktivitě (sportovní aktivity a namáhavé aktivity). Dále se zamyslete nad délkou doby klidu a spánku. Je nutné také počítat s tím, že energetické nároky u jednotlivců u různých činností závisí na mnoha paramentech. Doporučila bych vždy se pokusit o zachování pravidelného režimu v rámci volna i práce, resp. zachování stálého přísunu energie a nedojídat se navíc. Za důležité nepovažujte pouze frekvenci jídel, ale především - složení stravy (volba konkrétních potravin a pokrmů). Pochopitelně, že délka spánku je taktéž individuální, a lze s touto skutečností pracovat při plánování režimu tzv. na "tělo". :) Mgr. Jana Eliášová
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky
Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky