Posíláte dětem na tábor proviant?

Co tím mám na mysli? Děti jezdí na skautský tábor. Tento rok je to už posedmé. Stává se tradicí, kdy peču buchty a posílám jim je klasickou poštou. Těší se na ně už celý tábor (20 kluků). Pro tento účel se osvědčily klasické (Honzovy) kynuté buchty s přídavkem celozrnné mouky a s náplní – tvarohem, povidly, mákem nebo meruňkami. Pečete také? Pokud ne, zkuste to, úspěch u dětí máte zaručen!

Honzovy buchty

Rozpis na 34 buchet (větší) Nutriční hodnota 1 ks:
42 g (1 kostka) droždí nebo sušené droždí (1 bal. – 10 g) 714 kJ (170 kcal)
3 žloutky + 1 vejce 8 g bílkovin
100 g cukru krystal 5 g tuků 
1 vanilkový cukr 29 g sacharidů
100 ml oleje   
700 g hladké mouky  
300 g jemně mleté celozrnné mouky  
350 ml mléka (dle potřeby)  
Tvarohová náplň:  
750 g měkkého tvarohu  
Mléko dle potřeby  
3 lžíce cukru  
100 g rozinek  
1 vejce  

Pracovní postup: 

1. Nejdříve si připravíme kvásek – droždí rozdrobíme, přidáme špetku cukru a mouky a zalijeme malým množstvím teplého mléka. Pokud používáme sušené droždí, stačí pouze zamíchat do mouky.

2. Do mísy dáme cukr, vanilkový cukr a žloutky (+ vejce) a vymícháme třený základ. Postupně vmícháváme olej. Přidáme kvásek.

3. Postupně přidáváme do mísy mouku a teplé mléko a těsto zpracováváme vařečkou do té doby, než se nebude lepit na mísu a bude tzv. „pšíkat“.

Pozn: pokud používáme robot, všechny ingredience přidáváme postupně a necháme těsto zpracovat až je hotové. 

4. Hotové těsto v míse jemně pomoučíme a přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Délka kynutí bude záležet na teplotě. Já mísu balím do deky nebo dám do peřin. 

5. Připravíme si náplň: tvaroh, cukr, rozinky, vejce a příp. mléko a zpracujeme dohromady.

6. Vykynuté těsto doporučujeme rozdělit na stejně velké části, aby byly buchty stejné (není špatné při dělení použít váhu) a tím si pohlídat stejnou velikost.

7. Tvoříme buchty: část těsta naplníme tvarohem a důkladně zabalíme.

8. Buchty klademe na plech vylitý olejem a důkladně je v oleji „vyválíme“ a postupně skládáme těsně vedle sebe, aby se po upečení od sebe dobře oddělovaly. Ještě necháme vykynout.

9. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. 

10. Po upečení necháme vychladnout a nezapomeneme buchty od sebe oddělit, aby se následně nepotrhaly.

11. Nezbývá než jen nachystat krabici, zabalit buchty, vyplnit doručovací lístek a vyrazit na poštu :-).

 
 
 
 
 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Proč se grilovaný banán stane evergreenem vaší letní grilovačky?

  • Jednoduchá a rychlá příprava.
  • Zvládne ho připravit opravdu kdokoliv.
  • Báječná chuť.
 

Prvním z výborných letních receptů na horké červencové dny, tedy v období sběru meruněk, je právě meruňkový dezert. Ochutnejte! S drobenkou si jej jistě zamiluje celá rodina.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace