Inzerce

Cuketo-bramborové placky se sušenou šunkou

Trendem léta jsou zaručeně cukety. Klasické bramboráky vyměňte za cuketové placky.

Rozpis pro 12 placek Nutriční hodnota 1 placky
450 g cukety 620 kJ (148 kcal)
150 g tvrdého sýru  30 % t.v s.  5 g bílkovin
150 g šunky od kosti 7 g tuků
200 g špaldové mouky 16 g sacharidů
450 g brambor  
2 vejce  
2 vrchovaté lžíce jemně mleté celozrnné mouky (nebo hladké mouky)  
2 vrchovaté lžíce ovesných vloček  

100 g sušené šunky (anglické slaniny) - není nutné

 
5 stroužků česneku   
Hrst majoránky  
Sůl, pepř  
Olej řepkový na opékaní   

Pracovní postup:

1. Brambory omyjeme a oloupeme. Cuketu není potřeba loupat, pouze zbavíme semínek (pokud je má). Brambory i cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní ingredience – mouku, vločky, vejce, nakrájenou šunku a ochutíme česnekem, pepřem, solí a majoránkou.

Cuketové placky

2. Vše důkladně promícháme a vytvoříme těsto. Je dobré nechat odstát (min. 15 minut) a mezitím si připravíme (rozehřejeme) pánev na opékání.

Cuketové placky

3. Na pánvi rozehřejeme velmi malé množství oleje. Tvoříme placky a opékáme po obou stranách.

Pozn. čím více cukety - tím mají placky tendenci být křehčí a naopak. Lze si tedy poměr cukety a brambor upravit podle chuti :-).

Cuketové plackyCuketové placky

4. Jednotlivé placky po upečení prokládáme ubrousky, abychom je zbavili případného většího množství nasáklého oleje. Na vhodně zvolené a dobře rozehřáté pánvi lze placky opékat i bez oleje. 

Cuketové placky

Dobrou chuť!

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Pořád jsem nemohla přijít na to, co vzít s sebou na návštěvu u přátel. Čím překvapit? Lahví vína nelze nic nepokazit. Ale vozit víno do rodiny s vlastním vinohradem? Blbost. Okamžitý nápad si vyžadoval jednoduchou a rychlou přípravu. Vyhrál to koláč z čerstvých borůvek.

Co tím mám na mysli?

Děti jezdí na skautský tábor. Tento rok je to už posedmé. Stává se tradicí, kdy peču buchty a posílám jim je klasickou poštou. Těší se na ně už celý tábor (20 kluků). Pro tento účel se osvědčily klasické (Honzovy) kynuté buchty s přídavkem celozrnné mouky a s náplní – tvarohem, povidly, mákem nebo meruňkami. Pečete také? Pokud ne, zkuste to, úspěch u dětí máte zaručen!

Proč se grilovaný banán stane evergreenem vaší letní grilovačky?

  • Jednoduchá a rychlá příprava.
  • Zvládne ho připravit opravdu kdokoliv.
  • Báječná chuť.
 

Prvním z výborných letních receptů na horké červencové dny, tedy v období sběru meruněk, je právě meruňkový dezert. Ochutnejte! S drobenkou si jej jistě zamiluje celá rodina.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace