Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Horký jablečný nápoj

V pondělí jsme vám domov provoněli perníkem a dnes před svátky jej zahřejeme horkým jablečným nápojem.

Rozpis na 1 hrnek 250 ml Nutriční hodnota 1 hrnku
1 jablko 640  kJ (152 kcal) 
Voda, skořice 0,5 g bílkovin 
1 lžička medu 0,5 g tuků 
200 ml jablečného moštu, džusu 35 g sacharidů

Pracovní postup horkého jablečného nápoje:

Jablko omyjeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrůlku. Zalijeme malým množstvím vody, přidáme skořici a dusíme 5-8 minut. Podle situace doplníme jablečným moštem, jablečným džusem nebo po domácku připravenou jablečnou šťávou v odšťavňovači. Prohřejeme a osladíme medem. Podáváme s perníčkem.

Horký jablečný nápoj

Šťastné a veselé!

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

Související články

Výzvy typu „Pokud si chcete zachovat mladistvý vzhled co nejdéle a vyhnout se některým závažným onemocněním, konzumujte potraviny bohaté na ANTIOXIDANTY“, vedou k zamyšlení. 

Co tím mám na mysli?

Děti jezdí na skautský tábor. Tento rok je to už posedmé. Stává se tradicí, kdy peču buchty a posílám jim je klasickou poštou. Těší se na ně už celý tábor (20 kluků). Pro tento účel se osvědčily klasické (Honzovy) kynuté buchty s přídavkem celozrnné mouky a s náplní – tvarohem, povidly, mákem nebo meruňkami. Pečete také? Pokud ne, zkuste to, úspěch u dětí máte zaručen!

Sezóna hub je tady. Letos se daří hlavně bedlám. Rostou i u vás? Uvařte si z nich guláš trochu jinak!

Batáty neboli sladké brambory patří mezi nejstarší druhy zeleniny. K nám se z Ameriky dostaly dokonce ještě mnohem dříve než brambory, se kterými jsou často spojovány. Je jich mnoho druhů, ale nejčastěji se můžeme setkat s odrůdami s bílou dužinou a světle hnědou slupkou nebo s červenou slupkou a lososově zbarvenou dužinou. 

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace