Sezóna hub je tady. Letos se daří hlavně bedlám. Rostou i u vás? Uvařte si z nich guláš trochu jinak!
Guláš z bedel trochu jinak
Rozpis na 4 porce | Nutriční hodnota v 1. porci |
---|---|
600 g bedel | 1195 kJ (285 kcal) |
50 g oleje řepkového | 11 g bílkovin |
100 g jarní cibulky | 14 g tuků |
4 stroužky česneku | 28 g sacharidů |
200 g mrkve (2 ks) | |
150 g brambor (1 střední brambora) | |
Pepř, kmín, červená paprika, pálivá paprika, sůl |
Pracovní postup:
Krok 1
Připravíme si ingredience a očistíme.
Krok 2
Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibulku, po chvíli také nakrájený česnek a orestujeme. Přisypeme nakrájené bedle a na kolečka nakrájenou mrkev. Opepříme a okmínujeme.
Krok 3
Vše orestujeme a přidáme červenou i pálivou papriku. Za stálého míchání tepelně zpracujeme. Pozor ať paprika nezhořkne.
Krok 4
Podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Cca po 15 minutách přidáme najemno nastrouhanou bramboru a směs zahustíme. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme.
Dobrou chuť!
Autor: Mgr. Jana Eliášová