Inzerce

Banánová bábovka

Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.

Rozpis na bábovkovou formu (18 porcí) Nutriční hodnota 1 porce
3 žloutky 620 kJ (148 kcal)
1 vanilkový cukr 5 g bílkovin
100 g cukru moučkového 7 g tuků
100 ml oleje 16 g sacharidů
300 g banánů (oloupaných)  
250 g polohrubé mouky  
1 prášek do pečiva  
3 bílky - sníh  
3 lžíce kakaa  
Máslo, mouka na formu  

Pracovní postup:

1. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. 

2. Žloutky, vanilkový cukr, cukr a olej vyšleháme. 

3. Přidáme banány (měkké, velmi vyzrálé), které přidáme postupně po menších kouscích a vyšleháme v hladkou směs. 

4. Vmícháme mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, společně se sněhem z bílků.

5. Většinu směsi vlijeme do předem vymazané a vysypané bábovkové formy. 

6. Do zbylé směsi ještě vmícháme kakao. Touto směsí doplníme těsto ve formě.  

7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 °C až 50 minut.  

Banánová bábovka
 
Banánová bábovka
 
Banánová bábovka
 
Banánová bábovka

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Chcete si upéct zdravější sladkost? Zkuste do těsta přidat zdravé oříšky a brusinky, bílý cukr nahradit třtinovým, pšeničnou mouku vyměnit na žitnou, a to rovnou celozrnnou? Že je to hodně změn najednou? Nebojte se, to určitě zvládnete. V diskuzi se můžete svým výtvorem pochlubit.

Chcete vidět rozdíl mezi pohankovými a pšeničnými palačinkami? Podívejte se na dvojí palačinky naší nutriční terapeutky. Zkuste tradiční druh mouky nahradit pohankovou moukou s přídavkem žitné celozrnné mouky. Nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly!

Milujete muffiny? Chtěli byste mlsat zdravěji? Pak zkuste recept nutriční terapeutky na zdravější celozrnné mini muffiny z celozrnné pšeničné mouky s nastrouhanou mrkví, jablky, vlašskými ořechy a slazené medem a třtinovým cukrem.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace