Inzerce

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

“Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a nahradíte ho třeba stévií, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, kterým své hosty určitě potěšíte,” říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Na 12 ks muffinů potřebujeme:
75 g mletých ořechů
60 g ovesných vloček
2 vejce
2 jablka
1/2 lžičky jedlé sody
stévie či jiný sirup

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Postup:

1. V mixéru rozmixujeme ořechy a ovesné vločky. 

2. Vsypeme je do misky, přidáme jedlou sodu a na závěr vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a vejce. Těsto dosladíme stévií (klidně ji ale můžeme úplně vynechat, protože už samotná jablka osladí těsto dostatečně).

3. Naplníme těstem papírové formičky, ozdobíme shora plátky mandlí a pečeme při 180°C zhruba 30 minut. 

4. Ke zdobení můžeme využít i další pochutiny z domácích zásob – oříšky, kousky čokolády nebo sušené ovoce.

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Kam za špičkovou (nejen) valašskou gastronomií:
Zdravé muffiny, ale třeba také slavné valašské frgály peče Pavla Stoklasová pro hosty Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovících. Ten je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám a zejména díky moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci v Beskydech. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku masáží. Pro náročné gurmány je zde otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu snoubená s lahodnými víny. Sportovci mohou využít golfové hřiště, tenisové kurty, půjčovnu segwayů, pravidelně tady pořádájí zajímavé sportovní akce od Běžecké školy Miloše Škorpila, přes výuku jógy s indickým lektrorem až po kurzy nordic walkingu či Bike Kemp. Velice populární je tu ale také frgálová manufaktura, do níž na kurzy pečení frgálů míří lidé z celé republiky. Letošní novinkou jsou pak kurzy výroby čokoládových pralinek a Pavla Stoklasová připravuje i kurzy pečení vánoček.

Zdroj: www.lanterna.cz

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.

Chcete si upéct zdravější sladkost? Zkuste do těsta přidat zdravé oříšky a brusinky, bílý cukr nahradit třtinovým, pšeničnou mouku vyměnit na žitnou, a to rovnou celozrnnou? Že je to hodně změn najednou? Nebojte se, to určitě zvládnete. V diskuzi se můžete svým výtvorem pochlubit.

Chcete vidět rozdíl mezi pohankovými a pšeničnými palačinkami? Podívejte se na dvojí palačinky naší nutriční terapeutky. Zkuste tradiční druh mouky nahradit pohankovou moukou s přídavkem žitné celozrnné mouky. Nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly!

Milujete muffiny? Chtěli byste mlsat zdravěji? Pak zkuste recept nutriční terapeutky na zdravější celozrnné mini muffiny z celozrnné pšeničné mouky s nastrouhanou mrkví, jablky, vlašskými ořechy a slazené medem a třtinovým cukrem.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace