Tento lahodný porkm Vám může připravit šéfkuchař Pavel Sapík z restaurace Terasa u zlaté studně.
Receptura na 10 porcí
Terina z kachních jater | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
|
Kachní játra omyjeme a vyžilkujeme. Necháme je pořádně vychladit tak, aby byla pevná konzistence na míchání. Přidáme portské víno, koňak, lehce osolíme a opepříme. Dle chutě přidáme na závěr cukr. Do připravené formy, kterou jsme vyložili potravinářskou fólií, vložíme připravená játra a dáme do trouby. Pečeme při 75°C do té doby, nežli vnitřní teploty jater dosáhne 35°C (je nutné používat tepelnou jehlu nebo teploměr). Nakonec z jater odebereme přebytečný tuk a můžeme játra zatížit přímo ve formě nebo dát opět do potravinářské fólie a zabalit do pravidelných válečků. Necháme vychladit do druhého dne. Z formy nebo válečku vykrajujeme požadované porce.
Hruškové želé | |||||
---|---|---|---|---|---|
|
Cukr necháme zkaramelizovat do hnědé barvy, zalijeme šťávou z hrušek (už provařenou). Stáhneme z tepla a přidáme Williams likér a 10 plátků namočené želatiny. Kompotované hrušky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme v připravené formě výše uvedeným rozvarem. Necháme vychladit (nejlépe do druhého dne) a poté krájíme na požadované tvary a velikosti.
Brioška | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Vše smícháme (velmi důkladně, cca 30 minut) a necháme vykynout ve formě. Pečeme na 175°C po dobu 30 minut.