Právě tuto lahůdku Vám může připravit šéfkuchař restaurace Borgo Agnese v Brně. A podělil se i o recept.
Suroviny | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Postup přípravy
- 2 ks kachních stehen osolíme a opepříme.
- Stehna zalijeme teplým kachním nebo vepřovým sádlem v množství pouze po okraj v co nejmenší nádobě.
- Konfitujeme do měkka 6 hod. na 90°C.
- Maso následně rozebereme na drobné kousky velikosti nudliček.
Základní těsto na těstoviny (10 porcí):
- 500g mouka semolina
- 300g pasterováné žloutky
- 1 pol. lžička olej sansa
- 0,5 pol lžička sůl
Vše smíchat v hladké těsto a nechat alespoň 1 hod. odpočinout.
- Na pánvi lehce do zlatava opečeme jemně nakrájené 200 g šalotky.
- Přidáme rozebrané kachní maso a hrst jemně nasekané ploché petržele.
- Dle potřeby osolíme a opepříme.
- Touto směsí plníme základní těsto na těstoviny a uvaříme cca 2-3 min.
- Houby Shimeji očistíme a společně s oloupanými boby edamame lehce opečeme na másle a přídáme k těstovinám.
- Těstoviny před servisem přeléváme silným kachním consomée, a poté posypeme smaženou cibulkou.