Čím můžeme ozdravit naši „čističku“ jménem ledviny? Co takhle zkusit červenou řepu! Častá konzumace červené řepy je mnohem účinnější než mnoho vitamínových přípravků. Připravte si ji tentokrát jako hlavní pokrm. Ledvinám to jistě přijde vhod.
Rozpis na 2 porce | Nutriční hodnota 1 porce |
---|---|
300 g pečené červené řepy | 850 kJ (202 kcal) |
Listy červené řepy | 11 g bílkovin |
2 jarní cibulky | 10 g tuků |
160 g mleté vepřové plece | 16 g sacharidů |
2 – 3 lžíce Riccoty | |
Čerstvý pepř, sůl |
Pracovní postup:
Omytou řepu zabalíme do alobalu. K řepě můžeme přidat snítku tymiánu. Pečeme asi hodinu i více, záleží na velikosti, na 200 °C. Po upečení oloupeme. V míse společně promícháme mleté maso, nastrouhanou upečenou řepu, nasekané lístky červené řepy, pepř, sůl a Riccotu.
Směsí naplníme zapékací misky. Přikryjeme (alobalem). Zapékáme v rozehřáté troubě na 180 °C asi 40 minut.
Servírovat lze se salátem z listů řepy, jogurtovým dipem a celozrnným pečivem.
Přečtěte si: |
---|
Jak ozdravit své ledviny? Mysleme na to, co jíme a děláme! |
Autor: Mgr. Jana Eliášová