Vylepšete si činnost jater s naším receptem!
Rozpis na 2 porce | Nutriční hodnota 1 porce |
---|---|
20 g oleje | 2 420 kJ (576 kcal) |
2 jarní cibulky | 15 g bílkovin |
1 palice česneku | 25 g tuků |
1 avokádo | 70 g sacharidů |
200 g listového špenátu | |
sůl | |
čerstvě namletý pepř | |
200 g těstovin | |
Voda, sůl |
Pracovní postup:
Avokádo omyjeme, plod kolem pecky podélně rozkrojíme a obě půlky otáčivým pohybem od sebe oddělíme, vyjmeme pecku nebo ji opatrně vykrojíme kuchyňským nožem. U zralých plodů lze dužinu vydlabat lžící a u pevného odstraníme slupku škrabkou na zeleninu. Avokádo nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji postupně orestujeme jemně nakrájenou cibulku a plátky česneku. Přidáme kousky avokáda a nakonec vložíme na půl minuty omytý a okapaný čerstvý špenát, osolíme, příp. opepříme.
Ve vařící osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a společně promícháme se zeleninovou směsí.
Autor: Mgr. Jana Eliášová