Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Avokádovo-špenátové těstoviny

Vylepšete si činnost jater s naším receptem!

Rozpis na 2 porce Nutriční hodnota 1 porce
20 g oleje 2 420 kJ (576 kcal)
2 jarní cibulky 15 g bílkovin
1 palice česneku 25 g tuků
1 avokádo  70 g sacharidů
200 g listového špenátu  
sůl   
čerstvě namletý pepř  
200 g těstovin  
Voda, sůl  

Pracovní postup: 

Avokádo omyjeme, plod kolem pecky podélně rozkrojíme a obě půlky otáčivým pohybem od sebe oddělíme, vyjmeme pecku nebo ji opatrně vykrojíme kuchyňským nožem. U zralých plodů lze dužinu vydlabat lžící a u pevného odstraníme slupku škrabkou na zeleninu. Avokádo nakrájíme na kousky. Na rozehřátém oleji postupně orestujeme jemně nakrájenou cibulku a plátky česneku. Přidáme kousky avokáda a nakonec vložíme na půl minuty omytý a okapaný čerstvý špenát, osolíme, příp. opepříme.

Ve vařící osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme a společně promícháme se zeleninovou směsí.

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Čím můžeme ozdravit naši „čističku“ jménem ledviny? Co takhle zkusit červenou řepu! Častá konzumace červené řepy je mnohem účinnější než mnoho vitamínových přípravků. Připravte si ji tentokrát jako hlavní pokrm. Ledvinám to jistě přijde vhod. 

Jíte luštěniny? Vy, ano? Vy, ne? Nevyhovují vám jejich senzorické vlastnosti, po jejich požití míváte trávicí problémy anebo vás nebaví časová náročnost jejich přípravy?

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace