Nevyužít červenou řepu pro přípravu salátu by byl hřích. Už jen její pronikavá barva doplní nejeden pokrm.
Rozpis pro 4 osoby | 1 porce obsahuje |
---|---|
600 g červené řepy | 1000 kJ |
200 g mozzarelly | 8 g bílkovin |
100 g limetky | 12 g tuku |
20 g cukru | 24 g sacharidů |
20 g olivového oleje | |
rukola | |
vlašské ořechy | |
sůl |
Do osolené vody vložíme umytou řepu. Přidáme cukr, aby řepa nezešedla. Vaříme asi hodinu.
Uvařenou řepu za pomocí papírového ubrousku oloupeme a nakrájíme.
Nakrájenou řepu v misce dochutíme marinárou z olivového oleje, limetkové šťávy a soli. Mozzarellu si nakrájíme na plátky a podáváme společně s řepou, rukolou a s podrcenými vlašskými ořechy.
Recept připravila: Mgr. Jana Eliášová, nutriční terapeutka a uvařil: David Viktorin, šéfkuchař restaurace Borgo Agnese.
Recept pochází z knihy Zdravé těhotenství.
Autor: Mgr. Jana Eliášová