Inzerce

Pohankové palačinky

Chcete vidět rozdíl mezi pohankovými a pšeničnými palačinkami? Podívejte se na dvojí palačinky naší nutriční terapeutky. Zkuste tradiční druh mouky nahradit pohankovou moukou s přídavkem žitné celozrnné mouky. Nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly!

Pohankové palačinky

Rozpis na 5 ks Nutriční hodnota v 1 ks
80 g pohankové mouky 550 kJ (130 kcal) 
20 g žitné celozrnné mouky 4 g bílkovin 
250 ml mléka nebo rostlinného nápoje např. sójového, mandlového 4 g tuků 
1 vejce 19 g sacharidů 
Špetka soli  
10 g cukru (není nutné)  
Marmeláda na pomazání a bobulovité ovoce na ozdobu   

Pracovní postup na palačinky:

Těsto vyšleháme v míse (mléko + mouka + vejce + sůl + cukr), necháme odpočinout přibližně 15 minut. Opékáme na rozehřáté pánvičce v tenké vrstvě po obou stranách. Plníme marmeládou a zdobíme horkým lesním ovocem nebo jinou alternativní náplní – tvarohem, ořechy, podušenými jablky, nastrouhanou mrkví, kompotovaným ovocem aj.

Lité těsto z pohankové mouky

Lité těsto z pohankové mouky

Lité těsto z hladké pšeničné mouky

Lité těsto z hladké pšeničné mouky

Pšeničné a pohankové palačinky
 
Pšeničné a pohankové palačinky

 

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

##Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky##

Související články

Milujete muffiny? Chtěli byste mlsat zdravěji? Pak zkuste recept nutriční terapeutky na zdravější celozrnné mini muffiny z celozrnné pšeničné mouky s nastrouhanou mrkví, jablky, vlašskými ořechy a slazené medem a třtinovým cukrem.

Chcete si upéct zdravější sladkost? Zkuste do těsta přidat zdravé oříšky a brusinky, bílý cukr nahradit třtinovým, pšeničnou mouku vyměnit na žitnou, a to rovnou celozrnnou? Že je to hodně změn najednou? Nebojte se, to určitě zvládnete. V diskuzi se můžete svým výtvorem pochlubit.

Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.

“Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a nahradíte ho třeba stévií, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, kterým své hosty určitě potěšíte,” říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace