Jezte mrkev a vaše kůže bude aktraktivnější. Začít můžete mrkvovým dezertem.
Rozpis na formu Ø 28 cm (12porcí) | Nutriční hodnota 1 porce: |
---|---|
4 vejce | 1786 kJ (425 kcal) |
200 ml oleje | 7 g bílkovin |
150 (200) g cukru | 24 g tuků |
1 vanilkového cukru | 43 g sacharidů |
300 g polohrubé mouky | |
100 g ovesných vloček (nadrcených) | |
1ks prášek do pečiva | |
50 ml mléka dle potřeby | |
Mletá skořice | |
Mletý zázvor | |
400 g najemno nastrouhané mrkve | |
100 g hrubě nasekaných vlašských ořechů |
Pracovní postup:
V míse vyšleháme celá vejce s cukrem, vanilkovým cukrem. Do vyšlehané směsi přimícháme polohrubou mouku, ve které jsme si rozmíchali prášek do pečiva, a nadrcené vločky. Konzistenci upravíme přidáním vlažného mléka. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhanou mrkev, nasekané ořechy a mletou skořici, mletý zázvor.
Hotové těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané koláčové formy. Můžeme použít i formičky na muffiny.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 25 minut, muffiny podle velikosti 15 - 25 minut.
Autor: Mgr. Jana Eliášová