Inzerce

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

Jste-li příznivci netradičních vánočních sladkostí, máme pro vás tip na dýňovo-ořechové sušenky s kousky čokolády. Upečené je zabalte do dózy a určitě se stanete hvězdou lecjaké předvánoční besídky či sešlosti :-).

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

Dýňovo-ořechové sušenky s kousky čokolády

Rozpis na cca 30 sušenek Nutriční hodnota 1 sušenky:
100 g másla 380 kJ (90 kcal) 
1 vejce 2 g bílkovin 
250 g dýně Hokaido 5 g tuků 
Muškátový oříšek 9 g sacharidů
Vanilkový lusk  
Špetka soli  
40 g cukru třtinového  
200 g celozrnné špaldové mouky  
Mletá skořice  
1/3 kypřícího prášku  
100 g čokolády 70-80%  
50 g vlašských ořechů  

Pracovní postup:

1. Máslo a vejce vyšleháme.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

2. Do předem vyhřáté trouby na 170 °C si dáme péct 250 g dýně. Pečeme asi 15 minut. Pomocí mixéru si vytvoříme pyré.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

3. Pyré přidáme k vyšlehanému máslu s vejcem. Dále přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, vanilku, cukr a špetku soli.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

4. Vyšleháme v hladkou směs.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

5. Do mouky vmícháme skořici a kypřící prášek

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

6. Do hladké dýňové směsi postupně vmícháváme mouku.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

7. Nasekáme si hořkou čokoládu na malé kousky a nasekáme (příp. nastrouháme) vlašské ořechy.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

8. Do směsi ještě vmícháme čokoládu a ořechy.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

9. Na plech položíme pečící papír. Pomocí lžíce na plech tvarujeme kulaté tvary. Velikost sušenek záleží jen na Vás.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

10. V předem vyhřáté troubě na 175 °C pečeme cca 10-12 minut. V posledních 2 minutách můžeme pustit horký vzduch, aby sušenky zezlátly.

Vánoční sušenky z dýně Hokaido

Dobrou chuť!

 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Jaký recept je vhodný pro voňavý adventní čas? Určitě vánočka.

Perníčky a jiné druhy pečiva z perníkového těsta neodmyslitelně patří k Vánocům. Je pravdou, že dnešní podoba perníčků nemá s původními perníky nic společného. Zvláště způsob přípravy - časová i fyzická náročnost - by v dnešní době u hospodyněk rozhodně neobstál. Sama si někdy připadám jako středověký perníkář. Považuji přípravu perníkového těsta za jednu z nejnáročnějších. Než se těsto uhněte - to trvá, ruce bolí. Teda aspoň mě. Navíc pokud těsto dělám vícekrát. Receptů na perníky je mnoho, jsou obsaženy snad ve všech kuchařkách. Je si tedy z čeho vybírat. Základními surovinami jsou – mouka, cukr, med, vejce a perníkové koření. Nejčastěji se používá mouka hladká pšeničná. 

Cukroví patří neodmyslitelně k českým Vánocům. Bez tradičních kousků cukroví si je vlastně nedokážeme ani představit. 

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace