Na co je vhodný?
-
Na co je vhodný?
Ahoj, slyšela jsem spoustu chvály na kolagen, ale vlastně nevím, k čemu přesně je dobrý a jaké má účinky. Pomáhá třeba na pleť nebo na klouby? Ráda bych věděla, na co všechno se dá využít. Máte s ním někdo zkušenost?
Soniiiciii | 14. 09. 2024, 19:22 | ##Reakcí##: 3 | Reagovat | Zobrazit všechny reakce | URL příspěvku-
Re: Na co je vhodný?
Dneska je kolagen hodně v módě a vlastně může být prospěšný na všechno, co píšeš :-D Jsou kolageny, které jsou zaměřeny třeba jen na zlepšení pleti, ale většinou bývají na pleť, nehty a vlasy dohromady, ten beru já a co se týče vlasů a nehtů, tak tam určitě vidím rozdíl, vlasy nepadají a rychleji rostou a nehty jsou pevnější. Na pleti až tak nic nevnímám, ale nemám s pletí žádný problém a pokud jde o vrásky, tak ten kolagen beru spíš jako prevenci, než že by mi to mělo vyzmizíkovat už existující vrásky, to asi takhle nefunguje. A nebo pak jsou i zvlášť přímo jen na ty klouby.
-
Ahojky, můžu se zeptat, jaký ten kolagen bereš? :-)
-
-
Ahoj :) Tak jako kolagen je hlavní bílkovina, která tvoří strukturu pleti, kloubů, kostí a dalších tkání. Takže její užívá má samozřejmě několik přínosů :) Kolagen pomáhá udržovat pleť pevnou a elastickou, což přispívá k jejímu mladistvému vzhledu. Ona taky produkce kolagenu s věkem klesá, takže už jen to je důvod ho doplnit :) Jinak je taky super na kvalitu vlasů a nehtů. Já osobně teda kolagen užívám.
-