Inzerce

Bedla recepty

Sezóna hub je tady. Letos se daří hlavně bedlám. Rostou i u vás? Uvařte si z nich guláš trochu jinak!

Guláš z bedel trochu jinak

Bedla recepty

Rozpis na 4 porce Nutriční hodnota v 1. porci
600 g bedel 1195 kJ (285 kcal) 
50 g oleje řepkového 11 g bílkovin
100 g jarní cibulky 14 g tuků 
4 stroužky česneku 28 g sacharidů
200 g mrkve (2 ks)  
150 g brambor (1 střední brambora)  
Pepř, kmín, červená paprika, pálivá paprika, sůl  

Pracovní postup: 

Krok 1

Připravíme si ingredience a očistíme. 

Bedla recepty

Krok 2

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibulku, po chvíli také nakrájený česnek a orestujeme. Přisypeme nakrájené bedle a na kolečka nakrájenou mrkev.  Opepříme a okmínujeme.

Bedla recepty

Krok 3

Vše orestujeme a přidáme červenou i pálivou papriku. Za stálého míchání tepelně zpracujeme. Pozor ať paprika nezhořkne.

Bedla recepty

Krok 4

Podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Cca po 15 minutách přidáme najemno nastrouhanou bramboru a směs zahustíme. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme.

Bedla receptyBedla recepty

Dobrou chuť!

 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Batáty neboli sladké brambory patří mezi nejstarší druhy zeleniny. K nám se z Ameriky dostaly dokonce ještě mnohem dříve než brambory, se kterými jsou často spojovány. Je jich mnoho druhů, ale nejčastěji se můžeme setkat s odrůdami s bílou dužinou a světle hnědou slupkou nebo s červenou slupkou a lososově zbarvenou dužinou. 

Může se klasická česká štědrovečerní večeře připravit zdravěji? Jaká je její energetická hodnota a jak ji snížit, nebo, jak večeři vysportovat u klasických předvánočních činností?

I přesto, že jsem zastáncem tradiční vánoční tabule, kapra na talíři na Štědrý den nemám. Za rybou s bramborovým salátem si ale stojím. Štědrý den je den splněných přání. Proč nevyhovět i odlišným chuťovým preferencím všem členům rodiny. Nabídnout na talíři kapra, pstruha, candáta nebo lososa, tuňáka či mořského vlka nejenom s klasickým bramborovým salátem může být příjemné oživení. 

„To jsem si dovolil. Jsem si dovolil. Na ukázku. Ze své zahrádky, pár švestiček. Jestli se neurazíte.“ Viktor Hujer (Marečku, podejte mi pero!)

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace