Inzerce

Bedla recepty

Sezóna hub je tady. Letos se daří hlavně bedlám. Rostou i u vás? Uvařte si z nich guláš trochu jinak!

Guláš z bedel trochu jinak

Bedla recepty

Rozpis na 4 porce Nutriční hodnota v 1. porci
600 g bedel 1195 kJ (285 kcal) 
50 g oleje řepkového 11 g bílkovin
100 g jarní cibulky 14 g tuků 
4 stroužky česneku 28 g sacharidů
200 g mrkve (2 ks)  
150 g brambor (1 střední brambora)  
Pepř, kmín, červená paprika, pálivá paprika, sůl  

Pracovní postup: 

Krok 1

Připravíme si ingredience a očistíme. 

Bedla recepty

Krok 2

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibulku, po chvíli také nakrájený česnek a orestujeme. Přisypeme nakrájené bedle a na kolečka nakrájenou mrkev.  Opepříme a okmínujeme.

Bedla recepty

Krok 3

Vše orestujeme a přidáme červenou i pálivou papriku. Za stálého míchání tepelně zpracujeme. Pozor ať paprika nezhořkne.

Bedla recepty

Krok 4

Podlijeme vodou, osolíme a dusíme. Cca po 15 minutách přidáme najemno nastrouhanou bramboru a směs zahustíme. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme.

Bedla receptyBedla recepty

Dobrou chuť!

 

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Výživová doporučení nás nabádají, abychom jedli rybí maso minimálně dvakrát týdně v 200 g porci. Matematicky vyjádřeno – 400 g týdně, 1,6 kg měsíčně a ročně alespoň 20 kg.  Klíčové je celkové množství snědené ryby, o velikost jedné porce vlastně ani nejde. Nemusíte rybu jíst ani dvakrát týdně, s čistým svědomím si ji dejte i čtyřikrát. Z větší části raději volte čerstvé (mražené) rybí maso a teprve pak doplňte rybími výrobky. Steak, karbanátky, polévka, pomazánka, salát, zavináče, sardinky, tuňák v konzervě – to je jedno. Chuťové buňky si jistě řeknou, co jim je nejmilejší, zda mořské či sladkovodní ryby. 

Prvním z výborných letních receptů na horké červencové dny, tedy v období sběru meruněk, je právě meruňkový dezert. Ochutnejte! S drobenkou si jej jistě zamiluje celá rodina.

Perníčky a jiné druhy pečiva z perníkového těsta neodmyslitelně patří k Vánocům. Je pravdou, že dnešní podoba perníčků nemá s původními perníky nic společného. Zvláště způsob přípravy - časová i fyzická náročnost - by v dnešní době u hospodyněk rozhodně neobstál. Sama si někdy připadám jako středověký perníkář. Považuji přípravu perníkového těsta za jednu z nejnáročnějších. Než se těsto uhněte - to trvá, ruce bolí. Teda aspoň mě. Navíc pokud těsto dělám vícekrát. Receptů na perníky je mnoho, jsou obsaženy snad ve všech kuchařkách. Je si tedy z čeho vybírat. Základními surovinami jsou – mouka, cukr, med, vejce a perníkové koření. Nejčastěji se používá mouka hladká pšeničná. 

Může se klasická česká štědrovečerní večeře připravit zdravěji? Jaká je její energetická hodnota a jak ji snížit, nebo, jak večeři vysportovat u klasických předvánočních činností?

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace