Nezapomínejme na maso z mořských ryb, které je zdrojem nenasycených mastných kyselin (zejména ω-3) a jódu. ω-3 nenasycené mastné kyseliny jsou obsaženy v tuku ryb, proto tučnější mořská ryba není chybou, spíše naopak. Kombinací s celozrnnými těstovinami, olivami a čerstvou petrželovou natí vytvoříme vyvážený pokrm.
Vybrali jsme nejlepší recept na lososa s těstovinami, který chutná nejen ženám po 40, ale i jejich mužům a dětem.
Celozrnné těstoviny vaříme v osolené vodě, které je 2,5 x více než těstovin. Respektujeme délku vaření uvedenou na obalu.
Lososa bez kůže nakrájíme na kousky, které pokapeme citrónem a ochutíme pepřem.
Kousky lososa opečeme na oleji a ochutíme solí. Poté smícháme s těstovinami.
Přidáme nasekanou petrželovou nať s nakrájenými olivami a dochutíme citrónem. Při podávání posypeme parmazánem.
Recept připravila: Mgr. Jana Eliášová, nutriční terapeutka a uvařil: David Viktorin, šéfkuchař restaurace Borgo Agnese.
Recept pochází z knihy Žena po 40 - sebevědomá a v kondici.