Máte-li plné hrsti třešní a už nevíte co s nimi, zkuste si upéct třešňovou bublaninu „tak trochu v jiném kabátě.“ Nahlásí se nečekaná návštěva na odpolední kávičku. Co teď? Mini „bublaninky“ máte k dispozici do půl hodiny. Třešněmi nešetřete a výsledek bude opravdu lahodný.
Rozpis na 4 porce (4 formičky) | Nutriční hodnota 1 porce |
---|---|
1 vejce | 412 kJ (98 kcal) |
3 lžíce vlažné vody | 3 g bílkovin |
20 g třtinového cukru | 1 g tuků |
20 g cukru moučka | 19 g sacharidů |
20 g žitné mouky | |
20 g polohrubé pšeničné mouky | |
Třešně | |
Máslo + mouka na vysypání formiček
|
Pracovní postup:
1. krok
Nejdříve si formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2. krok
Rozdělíme třešně na půlky a vypeckujeme.
3. krok
Připravíme si úsporné piškotové těsto - do mísy dáme celé vejce, vlažnou vodu, cukr a vyšleháme do světlé pěny. Následně přidáme mouku a došleháme do hladkého těsta.
4. krok
Těsto rozdělíme do připravených formiček.
5. krok
Do každé formičky s těstem přidáme půlky třešní. Není nutné šetřit.
6. krok
Připravené formičky dáme péct na 175 °C cca na 15 minut.
7. krok
Upečené „bublaninky“ lze servírovat ve formičce, vyklopené, půlené. Zkrátka dobrou chuť!
Autor: Mgr. Jana Eliášová