Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

“Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a nahradíte ho třeba stévií, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, kterým své hosty určitě potěšíte,” říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých Karlovicích, která pro vás tento recept připravila.

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Na 12 ks muffinů potřebujeme:
75 g mletých ořechů
60 g ovesných vloček
2 vejce
2 jablka
1/2 lžičky jedlé sody
stévie či jiný sirup

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Postup:

1. V mixéru rozmixujeme ořechy a ovesné vločky. 

2. Vsypeme je do misky, přidáme jedlou sodu a na závěr vmícháme nahrubo nastrouhaná jablka a vejce. Těsto dosladíme stévií (klidně ji ale můžeme úplně vynechat, protože už samotná jablka osladí těsto dostatečně).

3. Naplníme těstem papírové formičky, ozdobíme shora plátky mandlí a pečeme při 180°C zhruba 30 minut. 

4. Ke zdobení můžeme využít i další pochutiny z domácích zásob – oříšky, kousky čokolády nebo sušené ovoce.

Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

Kam za špičkovou (nejen) valašskou gastronomií:
Zdravé muffiny, ale třeba také slavné valašské frgály peče Pavla Stoklasová pro hosty Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovících. Ten je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám a zejména díky moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci v Beskydech. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku masáží. Pro náročné gurmány je zde otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu snoubená s lahodnými víny. Sportovci mohou využít golfové hřiště, tenisové kurty, půjčovnu segwayů, pravidelně tady pořádájí zajímavé sportovní akce od Běžecké školy Miloše Škorpila, přes výuku jógy s indickým lektrorem až po kurzy nordic walkingu či Bike Kemp. Velice populární je tu ale také frgálová manufaktura, do níž na kurzy pečení frgálů míří lidé z celé republiky. Letošní novinkou jsou pak kurzy výroby čokoládových pralinek a Pavla Stoklasová připravuje i kurzy pečení vánoček.

Zdroj: www.lanterna.cz

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

Milujete muffiny? Chtěli byste mlsat zdravěji? Pak zkuste recept nutriční terapeutky na zdravější celozrnné mini muffiny z celozrnné pšeničné mouky s nastrouhanou mrkví, jablky, vlašskými ořechy a slazené medem a třtinovým cukrem.

Chcete vidět rozdíl mezi pohankovými a pšeničnými palačinkami? Podívejte se na dvojí palačinky naší nutriční terapeutky. Zkuste tradiční druh mouky nahradit pohankovou moukou s přídavkem žitné celozrnné mouky. Nezapomeňte nám napsat, jak vám chutnaly!

Chcete si upéct zdravější sladkost? Zkuste do těsta přidat zdravé oříšky a brusinky, bílý cukr nahradit třtinovým, pšeničnou mouku vyměnit na žitnou, a to rovnou celozrnnou? Že je to hodně změn najednou? Nebojte se, to určitě zvládnete. V diskuzi se můžete svým výtvorem pochlubit.

Nemáte-li rádi velmi vyzrálé a příliš měkké banány, využijte je třeba na přípravu bábovky.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace