Inzerce

Kniha Žena po 40 - zdravý životní styl po 40

Horký jablečný nápoj

V pondělí jsme vám domov provoněli perníkem a dnes před svátky jej zahřejeme horkým jablečným nápojem.

Rozpis na 1 hrnek 250 ml Nutriční hodnota 1 hrnku
1 jablko 640  kJ (152 kcal) 
Voda, skořice 0,5 g bílkovin 
1 lžička medu 0,5 g tuků 
200 ml jablečného moštu, džusu 35 g sacharidů

Pracovní postup horkého jablečného nápoje:

Jablko omyjeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrůlku. Zalijeme malým množstvím vody, přidáme skořici a dusíme 5-8 minut. Podle situace doplníme jablečným moštem, jablečným džusem nebo po domácku připravenou jablečnou šťávou v odšťavňovači. Prohřejeme a osladíme medem. Podáváme s perníčkem.

Horký jablečný nápoj

Šťastné a veselé!

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Zatím nejsou vloženy žádné příspěvky

Související články

I přesto, že jsem zastáncem tradiční vánoční tabule, kapra na talíři na Štědrý den nemám. Za rybou s bramborovým salátem si ale stojím. Štědrý den je den splněných přání. Proč nevyhovět i odlišným chuťovým preferencím všem členům rodiny. Nabídnout na talíři kapra, pstruha, candáta nebo lososa, tuňáka či mořského vlka nejenom s klasickým bramborovým salátem může být příjemné oživení. 

Chcete si upéct zdravější sladkost? Zkuste do těsta přidat zdravé oříšky a brusinky, bílý cukr nahradit třtinovým, pšeničnou mouku vyměnit na žitnou, a to rovnou celozrnnou? Že je to hodně změn najednou? Nebojte se, to určitě zvládnete. V diskuzi se můžete svým výtvorem pochlubit.

Je to tučné, ale skvělé a zdravé? Co to je? 

Pořád jsem nemohla přijít na to, co vzít s sebou na návštěvu u přátel. Čím překvapit? Lahví vína nelze nic nepokazit. Ale vozit víno do rodiny s vlastním vinohradem? Blbost. Okamžitý nápad si vyžadoval jednoduchou a rychlou přípravu. Vyhrál to koláč z čerstvých borůvek.

Nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace