V pondělí jsme vám domov provoněli perníkem a dnes před svátky jej zahřejeme horkým jablečným nápojem.
Rozpis na 1 hrnek 250 ml | Nutriční hodnota 1 hrnku |
---|---|
1 jablko | 640 kJ (152 kcal) |
Voda, skořice | 0,5 g bílkovin |
1 lžička medu | 0,5 g tuků |
200 ml jablečného moštu, džusu | 35 g sacharidů |
Pracovní postup horkého jablečného nápoje:
Jablko omyjeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrůlku. Zalijeme malým množstvím vody, přidáme skořici a dusíme 5-8 minut. Podle situace doplníme jablečným moštem, jablečným džusem nebo po domácku připravenou jablečnou šťávou v odšťavňovači. Prohřejeme a osladíme medem. Podáváme s perníčkem.
Šťastné a veselé!
Autor: Mgr. Jana Eliášová