Ještě poprosím o objasnění čtenářům, co znamená, že bezlepkové pečivo má vysoký glykemický index. Proč tomu tak je?
A ještě část nezodpovězená u minulé otázky. Je tedy pravdivé, že u stravy s lepkem se cítím hůře než u bezlepkové?
ZdravéOmlazení.cz | 26.11. 2015, 08:22
Glykemický index potravin je hodnota, která udává rychlost nástupu vzestupu hladiny krevního cukru. Čím pozvolněji tím lépe. U bezlepkového pečiva je to dáno právě použitou surovinou, jednoduchostí molekuly škrobu, i technologickým zpracováním (např. extrudované kukuřičné chlebíčky), rychlejším procesem trávení a vstřebávání a následně vzestupem hladiny krevního cukru. A ještě část nezodpovězená u minulé otázky. Automaticky tedy začnu měnit své stravovací zvyklosti a určitě se začnu cítit i lépe. Není to pouze tím, že začnu jíst bezlepkové pečivo.